Ultimul weekend din luna septembrie este dedicat festivalului tradițional al băimărenilor

Ultimul weekend din luna septembrie este dedicat festivalului tradițional al băimărenilor, Sărbătoarea Castanelor. Ediția din acest an a sărbătorii tradiționale a băimărenilor, Castane 2019, aduce timp de trei zile numeroase manifestări culturale și artistice pentru toate gusturile și toate vârstele.

An de an, pe scenă urcă artiști de renume internațional și nici în acest an organizatorii nu se dezmint. Participanții la Castane 2019 au de unde să aleagă. Din program nu vor lipsi Holograf, Feli, Smiley, Irina Rimes, UB40, BUG Mafia, Antonia, Deliea. Momente vor fi și pentru cei mici cu Gașca Zurli, dar și pentru seniori, cu Mirabela Dauer, Cătălin Crișan sau Mircea Baniciu.

Sâmbata în Piața Cetății, copiii vor planta un platan. Această acțiune vine în urma tăierii stejarului, care a dăinuit mai bine de 100 de ani în mijlocul pieței și care a fost tăiat luna trecuta datorita faptului ca acesta s-a uscat.

Executivul Primăriei Baia Mare a stabilit și traseul paradei “Castane 2019”. La eveniment sunt invitați să participe asociațiile și fundațiile din Baia Mare, cluburile sportive, școli, licee, fanfara, artiști, Jandarmeria Maramureș, dar și un corp militar, care va veni din Ucraina, precum și toți sportivii Clubului Minaur.

Traseul va fi urmatorul: Bulevardul Traian-Unirii-Bucuresti-Strada Culturii-Gh Sincai-centrul vechi.

Saărbătoarea “Castane 2019” se va desfășura în perioada 27-29 septembrie. EXPO FLORA se va deschide la ora 11.00, intrarea fiind gratuită, iar de la ora 13.00 va incepe parada.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.