VIDEO | „Ultimii dinozauri din Transilvania”- expoziție găzduită de Muzeul Județean de Mineralogie din Baia Mare

La Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare poate fi vizitată expoziția „Ultimii dinozauri din Transilvania”. Sunt prezentați dinozaurii autohtoni, cei care au trăit în Transilvania, în așa-numita „Insula Hațeg”, în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani.

Expoziția conține 74 de exemplare de dinozauri. Conform reprezentanților muzeului băimărean, în cadrul expoziției “Ultimii dinozauri din Transilvania” pot fi văzute patru reconstituiri, în mărime naturală, ale dinozaurilor transilvăneni. Vitrinele special amenajate vă vor prezenta o serie de fosile deosebit de rare și, evident, valoaroase atât din punct de vedere patrimonial cât și științific. Dintre acestea menționăm: carapacea broaștei țestoase Kallokibotion bajazidi; un cuib original cu ouă de dinozauri, aparținând speciei Magyarosaurus; un sauropod erbivor cu urme de colți de crocodil cretacic (Allodaposuchus)”.

Turul expoziției temporare “Ultimii dinozauri din Transilvania” se încheie cu o vitrină dedicată meteoriților. Sunt prezentați o serie de meteoriți, ce au căzut pe teritoriul României, cel de la Mociu (județul Cluj), cu o masă de 35 kg, fiind cel mai mare, mai cunoscut și mediatizat.

.Este pentru a doua oară când această expoziție de succes este găzduită de muzeu, prima fiind în anii 2015-2016. Expoziția, organizată de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Muzeul de Mineralogie “Victor Gorduza” Baia Mare, poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9-16.30, până în data de 15 iulie 2020. Nu se percepe altă taxă în afara celei generale de vizitare a Muzeului de Mineralogie. Este pentru a doua oară când această expoziție de succes este găzduită de muzeu, prima fiind în anii 2015-2016.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.