VIDEO | Transporturile de persoane către Italia, suspendate toată luna

În ședința de ieri a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, au fost adoptate mai multe măsuri pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19. Astfel s-a decis suspendarea transportul rutier și aerian de persoane înspre și dinspre zonele afectate de coronavirus.

A fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă din 10 martie până pe 31 martie.

”O altă măsură care a a fost luată la nivel central a fost să se informeze operatorii să anuleze cursele din Italia spre România pe cale aeriană. Este recomandat să se evite deplasarea în zonele cu probleme, de asemenea se recomandă ca românii care sunt în acele țări să nu vină acasă în această perioadă”, a adăugat Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

De asemenea, începând cu data de 12 martie până la 31 martie sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia. A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația în spațiile comerciale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.