VIDEO | Ce se întâmplă cu suspecții de coronavirus?

Suspecții de coronavirus din zona Sighetului vor fi transportați de Serviciul de Ambulanță la Secția de Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Sighet. Probele biologice  recoltate vor fi trimise la Cluj. În cazul unei confirmări de infectare cu coronavirus, pacientul va fi transportat în condiții speciale la Cluj Napoca.

Dacă o persoană venită din Italia, izolată la domiciliu timp de 14 zile, acuză o stare febrilă, amețeli, stări specifice unei viroze, se solicită intervenție de urgență prin apelul unic 112. In acest caz intervine Serviciul de Ambulanță. Ambulanța transportă doar cazurile de suspecți, nu și cele confirmate.

”Mergem noi, Ambulanța, dacă prin telefon la 112 se transmite că este vorba despre un caz care a venit din Italia. și care, după câteva zile a început să aibă manifestări de viroze. Noi avem o mașină specială pentru astfel de cazuri. Personalul medical poartă echipament special, combinezon,mască cu filtru, ochelari, botoșei. Pacientul va fi transportat la Secția de Infecțioase din Sighet unde sunt în jur de 40 de locuri destinate pentru astfel de cazuri. Noi ducem doar suspectul, nu cazurile confirmate”, spune Sorin Dulugea, șeful Serviciului de Ambulanță.

Probele biologice sunt recoltate și trimise la Cluj. În tot acest timp, pacientul rămâne izolat într-un salon.

”Pacientul nu intră în contact cu niciun alt pacient, timp în care i se atribuie tratament specific virozei. Dacă investigațiile arată că e vorba despre coronavirus va fi transportat la Cluj, dacă nu , va fi mutat în saloanele cu ceilalți pacienți”, spune Sorin Dulugea.

Autoritățile nu au declarat niciun caz de suspiciune de coronavirus la nivelul municipiului Sighetu Marmației.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.