VIDEO | Tot mai puține cazuri de Covid-19 la nivelul județeului Maramureș

Tot mai puține cazuri de Covid-19 la nivelul județeului Maramureș. În prezent, județul Maramureș nu are nici o localitate în scenariul roșu.

Potrivit informațiilor furnizate de www.covid19mm.ro, rata incidenței la nivelul județului este de 1,32 la 1.000 de locuitori. Până în prezent 19.551 de persoane au fost infectate cu acest virus, iar 862 de persoane au decedat. Conform datelor furnizate marți, 6 aprilie  de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Maramureș au fost raportate 52 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. 20 de localități sunt în scenariul galben, cu o rată sub 3 la 1.000 de locuitori, iar în alte 20, rata de infectare este 0.

Prefectul județului Vlad Emanuel Duruș, împreună cu subprefecții s-au întâlnit cu directorul DSP Maramureș, Rareș Pop, pentru a discuta care e situația la nivelul județului, din punct de vedere a evoluției epidemiologice. Prefectul județului anunță  că la ora actuală avem în județul nostru aproape 90.000 de persoane vaccinate, dintre care peste 53.000 cu rapelul făcut.

În zilele care urmează vor ajunge la centrele de vaccinare mai multe doze de vaccin Pfizer. Astfel, de săptămâna viitoare capacitatea de vaccinare în județul Maramureș va crește cu aproximativ 30%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.