VIDEO | Tarabele din piețe sunt pline de legumele specifice primăverii

În piețele agroalimentare au început deja să apară legumele specifice primăverii. Crescute în solarii ori în sere, legumele verzi sunt vedetele piețelor în această perioadă. Producătorii spun că prețul legumelor este corect, cumulat cu efortul depus și frigul îndurat în spatele tarabelor.

Maramureșenii sunt nerăbdători să consume verdețurile de sezon astfel că părăsesc piață cu pungile pline.

”Vin clienți iar prețurile sunt sunt destul de ok comparativ cu munca depusă dar important e să vindem, asta e cel mai important. Din păcate lumea merge la supermarket și noi de multe ori rămânem cu marfa pe tarabă și suntem producători locali. Săptămâna trecută au fost vânzările bune, săptămâna aceasta mai slabe, depinde. Să vină oamenii la piață să cumpere produse românești că noi muncim foarte mult pentru ele și îi așteptăm cu mare drag”, a spus un producător.

”Ar trebui să vină lumea să cumpere de la producători, avem marfă proaspătă de producători. Avem marfă proaspătă, bună, ar trebui să vină la piață să cumpere să încurajeze producătorul local. Prețurile sunt neschimbate, ridichia 2 lei legătura, ceapa 1,5 lei legătura. Prețurile eu cred că îs bune după cât a fost de muncă și de grea iarna aceasta, prețurile sunt destul de bune”, a adăugat un alt producător.

”Prețurile sunt accesibile, fiecare cumpără de unde îi place, e și în funcție de buget. Cred că ar trebui să ne orientăm mai mult către produsele românești, să îi ajutăm pe producătorii locali, nu să cumpărăm produse aduse din afară că îi îmbogățim pe alții nu ajută cu nimic producția noastră internă”, a spus un maramureșean.

Cele mai căutate în această perioadă sunt ridichile și ceapa verde.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.