VIDEO | Munca la negru: Riscuri şi dezavantaje când nu eşti angajat cu forme legale

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș, în baza graficului de control, a desfășurat recent acțiuni de control pentru identificarea angajatorilor care practică munca nedeclarată. Verificările s-au lăsat și de această dată cu sancțiuni.

Munca nedeclarată sau munca la negru, cum este cunoscută prin cea mai frecventă expresie utilizată, în cazul muncii fără forme legale,  este acea activitate prestată de un salariat pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, fără a fi respectate prevederile legale în vigoare privind încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă.

”În acest sens au fost depistați un număr de 14 angajatori care nu utilizau munca corectă, muncă legală, ci utilizau munca fără forme legale, altfel spus era muncă la negru, așa cum mai este cunoscută în popor. Au fost identificate 17 persoane care nu dețineau contracte individuale de muncă, din care 7 femei, motiv pentru care au fost întocmite procese verbale de contravenție, au fost aplicate măsuri de sancționare, valoarea amenzilor fiind de 320 000 lei. S-a dispus măsura intrării în legalitate și încheierea contractelor individuale de muncă ale persoanelor depistate”, a precizat Mircea Onea, purtător de cuvânt ITM Maramureș.

Reprezentanții ITM Maramureș atrag atenția că orice persoană care nu deține contract individual de muncă nu are niciun fel de asigurare socială.

”Doamne ferește de o boală, doamne ferește de orice alt eveniment în famile sau înafara ei, acea persoană este pe cont propriu cum se spune și va suporta în integralitate costurile spitalizării sau a altor tratamente medicale de care va avea nevoie, nefiind decontate, nefiind nicio formă de asigurare. De aceea recomandăm tutror salariaților ca în momentul în care li se oferă un loc de muncă să stie că acel contract individual de muncă se încheie anterior începerii activității, contractul de muncă se semnează și se înmânează. Mai este o discuție în acest sens, foarte multă lume spune că este în perioada de probă, perioada de probă este cuprinsă în contractul individual de muncă, perioada de probă este o perioadă de dezicere când oricare dintre părți poate renunța la contract, în măsura în care în cuprinsul contractului este prevăzută acea perioadă de probă de maxim 90 de zile. În această perioadă angajatul poate să își depună demisia fără preaviz sau angajatorul poate renunța la serviciile acelei persoane fără preaviz, așa cum am spus ca urmare a necorespunderii pe post a acelei persoane, nu neaparat a necorespunderii profesionale pentru că poate să apară o cauză de neintegrare în colectiv sau orice alt element, dar perioada de probă este o perioadă care este cuprinsă în continutul contractului individual de muncă”, a explicat Mircea Onea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.