VIDEO | ”Adoptă o gradină”, un nou proiect demarat de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș demarează un nou proiect destinat maramureșenilor care iubesc natura, ”Adoptă o grădină”. Doritorii pot să-și facă o mică grădină în incinta Muzeului Satului, pe care trebuie s-o întrețină, pe parcursului întregului an.

Proiectul va demara, de îndată ce vor fi la punct toate detaliile de către Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

O dată cu venirea primăverii ne-am gândit să venim cu un proiect nou, în colaborare cu cei de la Banca pentru Alimente Maramureș, prin care să-i aducem pe cei din oraș mai aproape de natură, și dacă mai odinioară implementam proiectul ”Fă-ți datoria de om, plantează un pom”, acuma ne-am gândit să adoptăm grădini, aici, în Muzeul Satului din Baia Mare, să le transmitem copiilor dragostea pentru natură, dar mai ales să-i învățăm să nu mai facă atâta risipă alimentară. Poate oricine să vină aici în muzeu, să-și facă propria grădină, pe care să o întrețină tot anul”, spune Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Proiectul e încă în faza de studiu, doritorii se pot înscrie printr-un mesaj trimis pe adresa muzeului prin care își pot exprima dorința de a se implica în acest proiect, iar pe tot parcursul anului, muzeul va desfășura activități de acest gen, cu copiii din Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.