STUDIU: Dintre copiii nevoiți să se refugieze din zone de conflict cei ucraineni sunt cei mai afectați

Dintre copiii nevoiţi să se refugieze, cei ucraineni raportează într-o proporţie mai mare sentimente negative. Dintre copiii refugiaţi din alte ţări decât Ucraina, aproape un sfert (23%) nu merg la şcoală. Numărul de copii din Ucraina care speră să se reîntoarcă acasă e mai mare decât al celor din alte ţări afectate de conflicte, se arată într-un comunicat al organizației Salvați Copiii.

Proporţia copiilor din Ucraina care au raportat tristeţe sau tensiune crescută a fost considerabil mai mare decât cea a copiilor refugiaţi proveniţi din alte ţări. Copiii raportează sentimente de furie (20%), disperare (17%), frică pentru viaţa lor (15%) şi coşmaruri recurente (12%).

Copiii refugiaţi resimt îngrijorare cu privire la viitor (45%), nelinişte (32%) şi dificultate de a dormi (31%). 56% dintre copiii refugiaţi din alte ţări decât Ucraina au declarat că s-au simţit în pericol pe parcursul călătoriei lor (comparativ cu 18% dintre copiii din Ucraina).

În timp ce doar 38% dintre copiii mai mari şi 25% dintre copiii din alte ţări decât Ucraina au declarat că speră să se întoarcă acasă, peste jumătate dintre copiii mai mici (58%) şi 63% dintre ucraineni au răspuns afirmativ.

Dintre copiii refugiaţi din alte ţări decât Ucraina care au răspuns la anchetă, aproape un sfert (23%) nu merg la şcoală. Un număr mai mic de copii ucraineni nu merg deloc la şcoală (5%).

Sursa: Organizația Salvați Copiii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.