LECȚII INTERACTIVE la amenajarea hidrotehnică Strâmtori-Firiza

La amenajarea hidrotehnică Strâmtori-Firiza, elevi ai Școlilor Gimnaziale “George Coșbuc” și „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din municipiul Baia Mare au participat la lecții interactive.

Deși vremea a fost capricioasă uneori, oaspeții au fost impresionați atât de acest obiectiv, cât și de cadrul natural.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș le-au dezvăluit informații privind structura și importanța construcției hidrotehnice, dar și cum decurge o zi de lucru a personalului de la baraj.

Laboratorul de Calitate a Apelor a organizat un laborator mobil unde elevii au aflat cum se prelevează probele de apă, cum se realizează analizele acestora și modul de interpretare a rezultatelor.

 Aflată în administrarea Apele Române Someș-Tisa și exploatată în siguranță de către specialiștii de la SGA Maramureș, acumularea reprezintă sursa de alimentare cu apă a municipiului Baia Mare, precum și a altor localități din județul Maramureș.

La fel de importante sunt funcționalitățile protecţia împotriva inundațiilor a obiectivelor din aval și  producerea de energie electrică.

Situată pe râul Firiza, în nordul municipiului Baia Mare (județul Maramureș), construcţia principală este barajul cu contraforţi Strâmtori-Firiza, având o înălţime maximă de 52 m, încadrat în clasa a II-a de importanţă şi în categoria A, adică baraj de importanță excepțională.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.