SPRIJIN: Proiectul pilot „Vreau la Facultate”, demarat la UBB

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în parteneriat cu World Vision România, a demarat în luna martie proiectul pilot „Vreau la facultate”. Prin intermediul acestui proiect este oferit un pachet educaţional complex pentru studenţi, sprijinindu-i pe aceştia să aibă cel mai bun start în carieră şi în viaţă.

Potrivit ultimului raport Monitorul Educaţiei şi Formării realizat de Comisia Europeană România are cei mai puţini absolvenţi de învăţământ superior din Uniunea Europeană, în 2021 doar 23,3% dintre tinerii înscrişi la facultate reuşeau să îşi finalizeze studiile universitare, faţă de media Uniunii Europene de 41,2%.

Pachetul educaţional pentru studenţii din mediul rural cuprinde workshop-uri tematice, program de mentorat şi orientare în carieră, acoperirea unor cheltuieli necesare (transport, cazare la cămin, materiale educaţionale etc.) de 400 lei/ student.

„Educaţia este o aventură în lumea cunoaşterii şi reprezintă principalul atu pentru o reuşită în viaţă. Cred că sunt elevi care nu au încredere că pot reuşi sau nu au priviliegiul de a avea acces facil la resurse de învăţare. Sper ca prin acest program să pot contribui la construirea încrederii, acces la resurse şi informaţii despre opţiuni de carieră”, a declarat Simona Motogna, vicepreşedinte în Senatul UBB.

Sursa: World Vision România

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.