VIDEO | Sighetul are de acum încă patru cetățeni de onoare

Sighetul are de acum  încă patru cetățeni de onoare. Cele patru personalități distinse cu acest titlu sunt profesor Eugenia Godja, inginerul Gheorghe Iancu, profesorul Gheorghe Mihai Bârlea și profesorul Iuga Nicolae.

În ședința ordinară a Consiliului local din 28 noiembrie s-au demarat oficialitățile pentru decernarea titlurilor de cetățeni de onoare ai municipiului Sighetu Marmației pentru patru personalități sighetene. Profesorul Eugenia Godja a fost primar al orașului timp de 12 ani, câștigând trei mandate consecutiv, în perioada 2000 – 2012 a fost consilier județean, iar în ultimii ani consilier local.

Inginerul Gheorghe Iancu este unul din specialiștii care au pus umărul la punerea în funcțiune și la dezvoltarea Combinatului de Prelucrare a Lemnului – CPL din Sighet, fiind managerul acestui combinat, care a fost un imbold pentru dezvoltarea de afaceri în oraș.

Profesorul Gheorghe Mihai Bârlea,  o figură emblematică a orașului. A fost director de muzeu, consilier șef la Inspectoratului pentru Cultură, prefect al județului, senator, consilier județean, dar și poet, membru al Uniunii Sociologilor din România.

Profesorul Iuga Nicolae este doctor în filozofie și este printre primii care publică studii asupra ideii de Etică globală, aparținând teologului german Hans Küng. A publicat în domeniul filozofiei multiple volume, atât în țară cât și în străinătate.

În luna noiembrie au fost distinse cu titlul de cetățean de onoare șase personalități sighetene, celor patru enumerați mai sus li se alătură profesorul Rodica Gheorghiu și profesorul Gheorghe Ghe. Pop, care au primit această distincție la începutul lunii. Pe larg materialul despre decernarea titlurilor de cetățean de onoare îl veți putea urmări într-o ediție viitoare a emisiunii ”Manifest” realizată de Dana Berci, la TV Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.