VIDEO | Cu peste 10 000 de vizitatori mai mulți anul acesta la Muzeul Maramureșului din Sighetu Marmației

A crescut mult numărul turiștilor care vizitează secțiile Muzeului Maramureșului din Sighetu Marmaței. Dacă numărul turiștilor străini a stagnat, a crescut în schimb considerabil numărul turiștilor români care sunt interesați de obiectivele turistice din Sighetu Marmației.

Muzeul Satului din Sighet a fost vizitat anul acesta, până în acest moment, de peste

50 000 de vizitatori, număr care până în anii trecuți  contabiliza vizitatorii de la toate secțiile muzeului.

”Anul acesta am avut un număr de 50 000 de vizitatori plătitori și încă vreo 10 000 neplătitori.A crescut destul de mult numărul de vizitatori, dacă ne gândim că în anii trecuți, toate secțiile cumulate ale muzeului au avut în total în jur de 50 000 de vizitatori, iar anul acesta, numai secția în Aer Liber a avut peste 50 000 de spectatori. Numărul turiștilor îl depășește pe cel de anul trecut cu peste 10 000 de vizitatori”, spune inginerul Grigore Hotico, muzeograf.

Numărul străinilor  a stagnat, în schimb a crescut mult numărul turiștlor români. Motivul ar putea fi și voucherele de vacanță, care au dat un impuls turismului local.

”Sigur că românii trebuie să-și cheltuiască undeva voucherele și au venit mai mulți ca în alți ani. Aspectul acesta financiar e foarte importnt, pentru că nu mulți își permit să facă excusrsii să viziteze atâtea obiectice turistice”, spune Grigore Hotico.

Chiar dacă în acest an voucherele s-au acordat târziu, iar cei care le-au primit au ratat luna iunie, când vacanțele sunt mai ieftine, au ratat ofertele early booking puse în vânzare încă din toamna anului trecut, tot s-a simțit o creștere a numărului de turiști la mai toate obiectivele turistice din țară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.