VIDEO | Luni, 15 martie, începe Postul Mare

Luni, 15 martie, începe Postul Paştelui. Postul Mare așa cum se mai numește, este cel mai aspru de peste an, fără carne şi lactate. Pe lângă postul alimentar, preoții spun că aceasta este o perioadă de pregatire spirituală pentru toți creștinii.

Potrivit preoților, Postul Mare este un timp de har ce ne cheamă la interiorizare și aprofundarea vieții de credință, la bucuria reînnoirii sufletești prin credință.

”Biserica se pregătește să intre în Postul Mare. Biserica Catolică de rit bizantin împreună cu Biserica Ortodoxă de luni, 15 martie, va fi în această perioadă a Postului Mare, o perioadă în care trebuie să intensificăm relația noastră cu Dumnezeu și se potrivește cuvântul pe care l-am spus la început ” să intrăm în Postul Mare” pentru că este vorba în primul rând de o interiorizare a ceea ce înseamnă credința, viața de credință, viața de rugăciune, viața împreună cu Dumnezeu. Știm cu toții că atunci când rostim cuvântul post ne gândim în primul rând care produse  alimentare sunt potrivite pentru această perioadă, deși privit doar din această perspectivă postul este redus la o dimensiune importantă dar nu esențială,” a explicat preotul Vasile Florea.

Postul Paștelui începe în 15 martie și ține până în 1 mai. Despre semnificațiile postului Mare va vorbi preotul Vasile Florea în cadrul emisiunii Cuvânt de învățătură. Emisiunea va fi difuzată la Tv Sighet sâmbătă de la ora 18:00 și duminică de la ora 13:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.