România suspendă vaccinarea cu serul AstraZeneca din lotul ABV2856

Vaccinarea cu AstraZeneca va continua în România, dar autoritățile au decis, joi seara, ca măsură de extremă precauție, scoaterea din centrele de vaccinare unde au fost distribuite a acelor doze rămase din lotul ABV2856, pentru care s-au semnalat probleme în Italia, și înlocuirea lor cu alte doze, din alte loturi. Maramureșenii care au fost vaccinați cu doze din acest lot sunt rugați ca în situația apariției unor probleme de sănătate, să anunțe medicul de familie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică faptul că din lotul ABV 2856 s-au primit în județul nostru, în data de 12 februarie, 2380 doze de vaccin AstraZeneca. Acestea au fost administrate cetățenilor care au optat pentru imunizare și s-au înscris pe platforma de programare astfel: 230 doze de vaccin în data de 12 februarie, 540 doze de vaccin în data 15 februarie, 220 doze de vaccin în data de 17 februarie, 1020 doze vaccin în data de 19 februarie și 370 doze vaccin în data de 22 februarie. Toate aceste doze au fost administrate cetățenilor în două centre de vaccinare: Asociația Grupul de Acțiune Locală din Baia Mare, respectiv Sala de Sport a Școlii Gimnaziale ”Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu Marmației.

În acest prezent, județul nostru nu deține în stoc la Direcția de Sănătate Publică sau în cele două centre de vaccinare doze de vaccin din lotul cu probleme. Cetățenii imunizați cu vaccinul AstraZeneca din lotul ABV 2856 sunt rugați ca în situația apariției unor probleme de sănătate, să anunțe medicul de familie, respectiv Direcția de Sănătate Publică Maramureș și să se prezinte la medic.

sursa foto: Mediafax

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.