VIDEO | Exercițiu pentru evaluarea capacității de gestionare în cazul unui eveniment cu risc radiologic la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș a desfășurat astăzi, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighet. Tema exercițiului a fost antrenarea structurilor de conducere și răspuns în cazul unui eveniment cu risc radiologic la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației.

Scenariul propus pentru acest exercițiu a presupus prezentarea în Punctul de Trecere a frontierei Sighet a unui autoturism, care după trecerea prin portalul de detecție a fost identificat că transportă un colect cu etichetă „Radioactive I” albă, avariat.

Exercițiul a avut ca și obiective verificarea capacităţii de răspuns a I.S.U. Maramureș şi a celorlalte forţe de cooperare în cazul producerii unei urgențe radiologice şi antrenarea întregului personal pentru executarea atribuţiilor ce îi revin, în scopul punerii în practică într-o situaţie reală. Totodată, acțiunea a urmărit verificarea modului de realizare a fluxului informaţional pentru gestionarea situaţiilor create, dar și antrenarea comandantului acţiunii, comandantului intervenţiei şi a personalului din cadrul grupei operative în organizarea, coordonarea şi gestionarea acţiunilor de intervenţie, cooperarea cu forţele participante la intervenţie conform situaţiilor tactice;

Un alt obiectiv al exercițiului a fost asigurarea legăturilor radio, antrenarea personalului în folosirea acestora şi  stabilirea viabilităţii sistemului de comunicaţii pentru forţele proprii precum şi pentru cele cu care se cooperează.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.