VIDEO  | Sorina Pintea va fi cercetată în libertate

Curtea de Apel Bucureşti a judecat astăzi contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Instanţa a decis ca fostul ministru să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Sorina Pintea va fi cercetată în libertate. Avocatul ei a declarat că Pintea a cerut revocarea arestării pentru a se interna în spital, nu pentru a merge acasă „oricât de mult şi-ar dori asta”.

„Am cerut revocarea arestării fără alte măsuri, iar în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar care să îi permită să meargă să se interneze direct în spital.Solicitarea ei nu e de a se duce acasă, ci de a se interna pentru a fi tratată de medici fără a-i fi frică de repercusiuni, fără să fie tratată sub presiune.Analizele medicale de la Sfânta Maria au fost prezentate întâi cadrelor de poliţie şi apoi ei, ceea ce este inadmisbil”, a spus avocatul.

În jurul orei 9.25. Sorina Pintea a fost adusă singură, cu o autospecială a Poliţiei la Curtea de Apel București.

Ea nu avea cătuşe, potrivit unor recomandări medicale şi în urma scandalului din ultimele zile privind imaginile în care a fost dusă la medic încătuşată.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Ea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, a luat mită, în formă continuată.

Avocaţii Sorinei Pintea au depus o plângere în care reclamă că poliţiştii care asigurau escorta fostului ministru au bruscat-o la intrarea în spital. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că a cerut şefului Poliţiei Române să înceapă o anchetă în cazul Sorinei Pintea.

Ancheta vizează modul în care au acționat poliţiştii care au asigurat transportul fostului ministru de la arestul central, la policlinica MAI. După ce avocații l-au acuzat pe Marcel Vela că minte în cazul Sorinei Pintea, Ministerul de Interne iese la atac şi spune că există dovezi scrise că acesteia i s-a oferit posibilitatea de a se interna într-un spital penitenciar, dar ea a refuzat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.