VIDEO | Angajații Spitalului de Psihiatrie Cavnic au organizat azi un protest spontan

Nu și-au mai primit norma de hrană de anul trecut, din luna august, iar voucherele de vacanță nu le-au mai fost acordate de doi ani. Nemulțumiți, angajații Spitalului de Psihiatrie Cavnic au organizat în această dimineață un protest spontan. Sindicaliștii sunt hotărâți să acționeze din nou, în sprijinul angajaților, pe calea instanței.

Angajații Spitalului de Psihiatrie din Cavnic au protestat azi pentru neacordarea normei de hrana, a voucherelor de vacanță pe 2018 si 2019, dar și din cauza lipsei acute de personal.

“Suntem în cunoștință de cauză în legătură cu neacordarea unor drepturi salariale angajaților Spitalului de Psihiatrie din Cavnic.  E vorba de neacordare aa normei de hrană, acest drept a fost suspendat și neacordat din luna august a anului trecut. Eu am fost acum două săptămâni la cavnic șic unosc aceste aspect, Nu au fost acordate nici voucherele de vacanță. În 2018 am avut o acțiune în instanță pe care am câștigat-o la Curtea de Apel din Cluj, și a devenit obligatorie. În felul ăsta urmează să punem în executare sentinața și să-și primească angajații voucherele pentru 2018. Pentru anul 2019, încă nu am deschis o acțiune în instanță”, spune Mircea Ciocan, lider Sanitas Maramureș.

O altă nemulțumire a angajaților este legată de numărul redus de personal medical.

”De asta se plâng cel mai mult angajații, lipsa acută de personal. Nu au suficienți angajați. Noaptea este un singur angajat care face gardă la trei etaje. E anormal o persoană să deservească o întreagă secție. Nu este o acțiune sindicală această mișcare, dar noi susținem activitatea angajaților. Nu am avut program susținerea unor măsuri revendicative, pentru că la Spitalul din Cavnic există un contract colectiv de muncă, iar conform legii, pe perioada derulării contractului nu pot fi susținute greve sau alte mișcări revendicative”, spune Mirce Ciocan.

Ceea ce s-a întâmplat azi a fost o răbufnire spontană în care oamenii și-au arătat deznădejdea, pentru că ei sunt nevoiți să asigure și gărzile și urgența, afirmă liderul Sanitas. Se pare că în ultimii ani, doar prin instanță s-a reușit câștigarea drepturilor salariale acestor angajați. Sindicatul Sanitas are și alte cauze pe rol pentru acordarea unor sporuri, Aceste atribuții cad în sarcina managementului spitalului, spune Mircea Ciocan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.