Doliu la ISU Maramureş

Doliu la ISU Maramureş

Ofiterul Adrian Marchis, de numai 27 de ani, a murit sub privirile specialistilor de la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Cu toate ca medicii au incercat sa lupte pentru viata pompierului mai bine de doua ore, leziunile suferite, dar si cantitatea insemnata de sange pe care a pierdut-o, au dus la moartea pompierului. Acesta a ajuns in stare critica la spital dupa ce autospeciala in care se afla a fost implicata intr-un accident rutier. Alti patru servanti sunt si ei internati la unitatea medicala.
    La dispeceratul ISU s-a primit o solicitare de intervenire pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Apa Sarata, ieri la ora pranzului. Cele doua masini de interventie se deplasau avand pornite semnalele acustice si luminoase, atentionand soferii din trafic ca merg la o actiune de salvare. Din pacate, unei conducatoare auto nu i-a pasat. Daniela V nu a tras pe dreapta pentru a lasa calea de acces libera, si asta se intampla la km 157, pe Dealul Dura. Soferul de pe autospeciala a incercat sa o evite prin depasire insa, a intrat in balans din cauza greutatii si s-a rasturnat, lovindu-se de stalpii de iluminat public de pe marginea DE 58. Impactul a fost atat de puternic incat autospeciala a fost pur si simplu dezmembrata in cinci bucati, care s-au rasfirat pe o portiune de 30 de metri. Doi pompieri din cei cinci au reusit sa iasa singuri dintre fiarele contorsionate, insa pentru trei, au intervenit colegii lor, deoarece ramasesera incarcerati. La fata locului au venit mai multe echipaje de la SMURD, Serviciul de Ambulanta, politisti si criminalisti, dar si comandantul de la ISU  col. Ioan Pop, comandantul adj. Ionita Sarb, maiorul Ioan Muresan si seful Biroului Politiei Rutiere Baia Mare, Nicolae Barsoan. Cel mai grav ranit a fost locotenentul Adrian Marchis.
    Acesta fost resuscitat si intubat in masina SMURD, iar in momentul in care a fost stabilizat, a fost transportat, alaturi de ceilalti raniti, la Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. In ciuda eforturilor depuse de “Locotenentul a ajuns la Urgenta Primire cu un traumatism toraco-abdominal cu rupturi interioare mari si cu leziuni pulmonare masive. S-a incercat o interventie chirurgicala toraco-abdominala, insa afectiunile fiind foarte grave, cantitatea de sange fiind una insemnata, nu s-a mai putut face nimic. Pacientul a facut bradicardie si a intrat in stop cardio-respirator. A fost resuscitat mai bine de 40 de minute, insa nu a mai raspuns. Decesul a fost declarat la ora 15.07″, a declarat dr. Radu Dragos, directorul medical de la Spitalul Judetean. In ceea ce-i priveste pe ceilalti patru pompieri raniti in accident, medicul a precizat ca sunt in afara oricarui pericol. “Doi sunt internati la chirurgie toracica, ranile au fost ceva mai usoare, mai mult sunt tinuti sub observatie, iar ceilalti doi sunt la ortopedie. Unul are o disjunctie la umar, iar celalalt are o fractura de gamba. Urmeaza sa stabilim daca punem fractura in ghips sau intervenim chirurgical”, a conchis dr. Dragos.
    Politia face cercetari pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la dezastru. Se pare ca Daniela V, in varsta de  30 de ani ar fi plecat de la locul accidentului, provocat chiar de ea.
    Colonelul Ioan Pop a precizat ieri presei faptul ca a fost sesizat Parchetul Militar din Cluj, iar cazul va fi preluat de un procuror militar. “Noi suntem militari, nu cadem la intelegeri amiabile, masina noastra era in misiune, se deplasa regulamentar, cu semnalele acustice si luminoase in functiune”
    Ceremonialul inmormantarii va avea avea loc marti, de la ora 13, in localitatea Tulghes din Miresu Mare. “Toate cheltuielile sunt suportate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures. 
    Adrian Marchis avea 27 de ani, era necasatorit si avea toata viata inainte. Acesta a fost loctiitorul Comandantului de Detasament Baia Mare din 1 decembrie 2010. Se bucura de stima si aprecierea colegilor sai, dar si a oamenilor simpli care au fost salvati de el. Adrian Marchis a absolvit Colegiului National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare cu media 8,81.     In perioada 2003 – 2008, Adrian a urmat Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politiei “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, unde a devenit absolvent cu media 9,56. In anul 2008, acesta a fost repartizat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti” al Judetului Maramures ca si Ofiter III la Detasamentul de Pompieri Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.