Hram la mănăstirea din Rona de Sus

Hram la mănăstirea din Rona de Sus

    Potrivit calendarului Iulian, duminica, 28 august, ucrainenii din Maramureş au sărbătorit Adormirea Maicii Domnului şi hramul bisericii din incinta singurei mănăstiri ucrainene de maici din România. In ciuda tensiunii existente intre Maica Stareta si Vicariatul Ucrainean, la manastire au fost prezenti sute de oameni, iar slujba s-a desfasurat fara probleme.
    La slujba de duminica au fost prezenti oameni veniti din toate localitatile Maramuresului Istoric.
  De ceva vreme au aparut neintelegeri intre Maica Stareta a Manastirii “Adormirea Maicii Domnului”, Maria Bucurici si reprezentantii Vicariatului Ucrainean care o acuza pe aceasta ca nu si-ar indeplini asa cum se cuvine obligatiile monahale. Pentru ca cei prezenti la hram sa fie lamuriti vizavi de aceasta problema, preotul Nicolae Lauruc le-a reamintit credinciosilor care sunt atributiile si indatoririle unui calugar care slujeste la manastire.
Primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romaniuc prezent la hram ne-a marturisit ca scandalul iscat la manastire nu aduce o imagine pozitiva comunitatii si este de parere ca toate partile implicate in aceste neintelegeri ar trebui sa se intruneasca la o masa rotunda, sa discute problema si sa ajunga la un numitor comun.
   La finalul evenimentului religios, părintele Ioan Piţura, Vicarul general al Vicariatului Ortodox Ucrainean ne-a declarat ca in urma unor sesizari venite la adresa Maicii Stareta, Maria Bucurici, Patriarhia Ortodoxa impreuna cu Vicariatul Ortodox Ucrainean a cerut demararea unei anchete interne, iar in functie de rezultate se vor lua si masuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.