Direcția Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș nu-și blochează activitatea în această perioadă

Ținând cont de situația epidemiologică actuală, Direcția Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș a procedat începând de luni dimineața la securizarea instituției. Asta însemană că programul de lucru cu publicul se rezumă în a primi în continuare documentație și probe biologice, dar în exteriorul instituției, de unde sunt preluate de către consilieri care sunt protejați și care le transferă către birourile și serviciile aferente.

Conducerea DSVA Maramureș anunță că activitaea instituției nu este blocată în această perioadă, doar unele programe au fost temporar decalate.

”Din acest punct de vedere, activitatea instituției noastre nu este blocată. Așadar informăm cetățenii , că în ceea ce privește emiterea pașaportelor la speciile identificabile bovine, bubaline este bine să se facă prin medicii veterinari de liberă practică împuterniciți. Toți cetățenii care doresc aceste pașapoarte de la DSVSA Maramureș, trebuie să depună documentele la medicul veterinar concesionar, acesta le cumulează și vine personal la Baia Mare, la șase luni, cât serviciul de emitere a pașapoartelor să nu intre în contact cu cetățenii”, spune Vasile Pop, director executiv adjunct  DSVSA Maramureș.

În ceea ce privește Programul Național Strategic, acesta funcționează parțial.

”Programul Național Strategic înseamnă patru boli majore, pentru care noi în continuare lucrăm, fiind în evoluție, pesta porcină africană, pesta porcină clasică, influența aviară și encefalitele spongiforme bovine, în continuare primim în laboratorul nostru probe biologice și eliberăm buletine de analiză. În schimb. acțiunile din acest program care ar fi fost programate în aceste luni se derogă până la o dată anunțată ulterior. Meidicii veterinari de liberă practică nu se vor mai deplasa în curțile oamenilor, tocmai pentru a nu propaga răspândirea viruslui”,spune Vasile Pop.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.