VIDEO | Decizie luată de conducerea Spitalului de Psihiatrie din Cavnic, contestată de Cartel Alfa Maramureș

O nouă decizie luată de conducerea Spitalului de Psihiatrie din Cavnic legată de personalul medical sanitar,pune pe jar sindicaliștii de la Cartel Alfa. Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș critică decizia de a dubu-responsabiliza personalul medical sanitar.

Decizia conducerii Spitalului de Psihiatrie Cavnic de a responsabiliza personalul medical sanitar care va fi nevoit să efectueze pe lângă serviciile de pe salon și servicii la Compartimentul Primiri Urgențe.

”Ne-am obișnuit că în Spitalul din Cavnic se petrec cele mai mari inovații în decizii a unor manageri. Mai nou s-a eliberat o nouă decizie din partea domnului manager, prin care personalul sanitar și aici mă refer la asistente, prin rotație, trebuie să efectueze și servicii la Compartimentul Primiri Urgențe. Vreau să vă spun că este periculos să dai dispoziții prin care responsabilizezi personalul medical sanitar să fie cu activitate în două locuri. Adică, dacă asistentul medical este chemat la o urgență și pe secția de unde vine asistentul se întâmplă ceva cu un pacient, nu i se retrage responsabilitatea asistentului. Acesta este responsabil de ceea ce i se întâmplă pe secție pacientului. Astfel că vom contesta aceste decizii poate chiar și în instanță”, precizează Florin Hossu.

Liderul sindical spune că nu este corect să modifici contractul individual de muncă,fără acordul salariatului.

” Fom face o adresă și ITM-ului, să vedem dacă este în regulă așa ceva. Și așa cum am promis membrilor de sindicat din Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, în acest an vom deschide două acțiuni în instanță pentru neacordarea indemnizației de hrană, începând din luna august și până în decembrie și neacordarea voucherelor de vacanță. Dar finanțarea acelui spital funcținează prin servicii medicale. Dacă manageriatul nu va dezvolta servicii medicale prin care să atragă sursele necesare sustenabilității acelui spital, va fi din ce în ce mai greu, oricât va întinde cu deciziile responsabilitatea către personalul medical, trebuie să înțeleagă că doar prin servicii medicale, contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș va putea să iasă din această lipsă de bani pe care o invocă tot timpul. Legea nu spune că dacă nu sunt bani nu se acordă aceste drepturi, astfel că noi ne îndreptățim acțiunile, iar instanța va diceide dacă noi sau, de ce nu, conducerea acestui spital, are dreptate”, specifică liderul de sindicat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.