VIDEO | Șase candidați pe un loc la Școala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră

În perioada 11-19 ianuarie în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” Oradea se desfăşoară examenul de admitere pentru ocuparea celor 150 locuri, scoase la concurs în sesiunea ianuarie 2020. Până la încheierea termenului de depunere a dosarelor au fost recrutaţi 935 candidaţi, dintre care 622 băieți și 313 fete.

În perioada 13-16 ianuarie are loc etapa probelor eliminatorii (vizită medicală şi probă sportivă), afișarea rezultatelor în urma susținerii acestor probe urmând a fi vineri, 17 ianuarie 2020, până la ora 10:00. În ziua de sâmbătă 18 ianuarie 2020, începând cu ora 10.00, candidații promovați în urma probelor eliminatorii vor susține proba scrisă de verificare a cunoştinţelor la limba română şi o limbă străină la alegere (engleza sau franceză). Rezultatele finale ale examenului de admitere vor fi afișate sâmbătă, 18 ianuarie până la ora 21.00.

Metodologia examenului de admitere va fi aceeași ca și la examenul din luna ianuarie 2019, fiecare probă având caracter eliminatoriu, participarea candidaţilor la următoarea probă fiind condiţionată de promovarea celei anterioare. Nu vor fi admise la această sesiune contestaţii, repetări sau reexaminări la probele de aptitudini.

Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea se menține și pentru această promoție la durata de 1 an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. -Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.