VIDEO | De Festivalul internațional de colinde si datini ucrainene, la Sighetu Marmației

În Sighetu Marmației a avut loc cea de-a 27 ediție a festivalului internațional de colinde si datini ucrainene. Evenimentul a debutat cu o slujbă specială la Biserica Ortodoxă Ucraineană din Sighetu Marmației. După slujbă participanții au plecat în alai pe străzile din oraș iar apoi a urmat un spectacol susținut de grupurile prezente la ediția din acest an.

La eveniment au participat si oficialitati locale si  naționale, dar si ambasadorul Ucrainei în România.

„Este una dintre cele mai importante acțiuni organizate de Uniunea Ucrainenilor din România pe parcursul unui an astfel încât această acțiune dă startul celor 300 de acțiuni culturale organziate la nivel național de organizația noastră. Este cea mai importantă acțiune având în vedere că reunește ucrainenii din toate colțurile țării unde aceștia trăiesc compact și aduce și ucraineni din alte părți cum ar fi Ucraina, Ungaria sau tările învecinate unde comunitatea ucraineană este una bogată”, a spus deputatul Miroslav Petretchi.

”Am venit în mijlocul comunității ucrainene din Sighetu Marmației și nu numai cu alese gânduri de considerație și respect pentru relațiile de bună colaborare pe care le avem în orașul nostru. Conviețuim într-o relație armonioasă, de echilibru, de bună comunicare și sunt onorată că văd cu atâta sfințenie păstrate tradițiile, obiceiurile, portul și mă impresionează alaiul acestui festival”, a precizat consilierul local Daniela Onița Ivașcu.

”Este un mare spectacol al poporului ucrainean. Acest festival prezintă tradițiile ucrainenilor spectatorilor din toată România. Sunt tradiții care reprezintă de fapt poporul ucrainean. Facem foarte multe evenimente comune și susținem Uniunea Ucrainenilor și avem parte de susșinere în foarte multe inițiative pe care le avem în ambasadă”, a adăugat abasadorul Ucrainei în România Alexander Bankov.

Imagini de la Festivalului internațional de colinde si datini ucrainene din Sighetu Marmației puteți urmări începând cu ora 18:30 la emisiunea Manifest, de la TV Sighet, realizată de Dana Berci.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.