Corina Crețu : femeile să deţina 40% din funcțiile de conducere ale companiilor europene

Corina Crețu : femeile să deţina 40% din funcțiile de conducere ale companiilor europene
Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a salutat hotărârea de azi a Comisiei Europene de a spori reprezentarea femeilor in conducerea marilor companii europene. Corina Crețu, responsabila pentru egalitatea de gen in conducerea Grupului europarlamentar socialist, a declarat ca obiectivul de a asigura, pana in 2020, o prezenta a femeilor in proporție de 40% in conducerea companiilor din UE constituie, in primul rând, un progres semnificativ pentru depășirea blocajelor la nivelul mentalității. 
"Lentoarea adoptării acestei decizii la nivelul Comisiei, in ciuda presiunilor publice, in special ale Parlamentului European, a demonstrat rezistenta structurilor europene in fata unor schimbări necesare. Conform statisticilor, in funcțiile de conducere la nivelul companiilor europene cu peste 250 de angajați, listate la bursa, femeile reprezintă in prezent sub 14%.  Si numai unul din zece conducători de mari companii este femeie.  Pragul de 40% este extrem de ambițios in acest context, de aceea e nevoie de instrumente de stimulare a companiilor in acest sens, precum si de sancțiuni in caz de neîndeplinire a obiectivului ce urmează sa fie fixat printr-o directiva europeana", a subliniat Corina Crețu.
Europarlamentarul roman a adresat mai multe apeluri si scrisori deschise membrilor Comisiei Europene ostili echilibrării reprezentării femeilor in marile companii din UE. De asemenea, astăzi, Corina Crețu organizează, la Bruxelles, o dezbatere pe aceasta tema. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.