Baia Mare: Octombrie, cea mai buna lună din 2012 în privinţa colectării veniturilor la bugetul statului

Baia Mare: Octombrie, cea mai buna lună din 2012 în privinţa colectării veniturilor la bugetul statului

Veniturile cuvenite bugetului general consolidat al statului, realizate în luna octombrie a anului curent, însumează peste 104 milioane de lei, în creştere cu 19,89% faţă de realizările lunii octombrie 2011. Oficialii Direcţiei de Finanţe Maramureş spun că octombrie a fost cea mai bună lună din acest an în privinţa colectării veniturilor la bugetul statului.

În luna octombrie, s-au înregistrat încasări în plus la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul fondului pentru şomaj şi la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, în creştere sunt şi încasările în contul impozitului pe profit, la impozitul pe venit şi la taxa pe valoarea adăugată. "Este cea mai bună lună pe care am înregistrat-o în 2012. Nivelul la bugetul general consolidat – s-au realizat 104,03 milioane lei. Nu am avut în nicio lună din acest an această sumă de 100 de milioane realizări. Bineînţeles, aceasta se datorează, credem noi, şi faptului că este lună de trimestru, au anunţat profitul", a declarat Ioan Popa, direcor executiv Direcţia de Finanţe Maramureş

În această perioadă, activitatea Direcţiei Generală a Finanţelor Publice a judeţului Maramureş este axată şi pe asigurarea fondurilor necesare desfăşurării activităţii unităţilor administrativ-teritoriale. "Am repartizat sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor de personal până la sfârşitul anului şi de asemenea, în această perioadă, au loc compensările între datoriile furnizorilor de servicii şi unităţile administrativ-teritoriale în limita obligaţiilor acestora faţă de bugetul consolidat al statului. Avem până la ora actuală 1.800.000 lei sume aprobate, anunţate în circuitul compensărilor şi la rândul lor se vor face venituri în luna noiembrie", a adăugat Popa.

Prefectul judeţului Maramureş, Sorin Rednic, speră ca acest trend pozitiv al încasărilor să fie păstrat şi în luna noiembrie. "Mă îndoiesc că decembrie va fi o lună similară. Ianuarie sau februarie la fel, într-cât sunt luni în care scade această plată către sistemul fiscal şi cresc cheltuielile persoanelor cu cadouri de iarnă, cu sărbătorile şi cu alte cele. Totuşi, e de remarcat faptul că fără a lua în calcul acele arierate vechi, istorice, de care tot discutăm, respectiv datoria Serviciului Judeţean de Pază şi primăriile acelea cu datorii istorice care totuşi agaţă greu în execuţia bugetară, planul este destul de realist, zic eu, întocmit, fără a lua în calcul acele sume prezumptive pentru veniturile bugetare ale judeţului", a menţionat prefectul judeţului Maramureş, Sorin Rednic.

Diminuări ale încasărilor s-au înregistrat, din nou, la capitolul accize. În luna octombrie, cuantumul încasărilor din accize a fost în scădere cu 40,15 procente faţă de realizările perioadei similare a anului anterior.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.