Baia Mare: Protest împotriva măsurilor de austeritate, pentru locuri de muncă şi dialog social

Baia Mare: Protest împotriva măsurilor de austeritate, pentru locuri de muncă şi dialog social

Ziua de 14 noiembrie a fost declarată de Confederaţia Europeană a Sindicatelor zi de acţiune şi solidaritate europeană. În acest sens, lucrătorii din Europa au manifestat, prin greve, mitinguri şi demonstraţii de solidaritate, împotriva măsurilor de austeritate care paralizează economia şi duc Europa spre recesiune, şi în acelaşi timp, pentru locuri de muncă şi dialog social. O acţiune de protest a avut loc şi în municipiul Baia Mare, unde aproximativ 100 de sindicalişti Cartel-Alfa au pichetat Instituţia Prefectului.

La nivelul judeţului Maramureş, Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Maramureş a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa a organizat azi o acţiune de pichetare, care se înscrie în seria de acţiuni coordonate la nivel european, atenţionând asupra problemelor urgente la care salariaţii din România aşteaptă o rezolvare. "Europa trebuia să ne susţină şi anul trecut, când am solicitat Guvernului Boc ca să nu aplice Legea 62, în forma în care este în momentul de faţă. Această lege, 62, Legea Dialogului Social, cu toate că sindicatele şi patronatele au ajuns la un consens, guvernul nu doreşte modificarea unor numere de articole din această lege.", a declarat preşedintele Cartel-Alfa Maramureş, Florin Hosu.

La pichetare au participat aproximativ 100 de sindicalişti Cartel Alfa. "Pichetăm din cauza locurilor de muncă. Vrem să avem unde munci. Se vede că e rău, bani puţini, serviciu nesigur", a spus unul dintre protestatari. "Am venit fiindcă această pichetare e ţine la nivel european şi să dăm de veste asistenţilor personali că au venit banii de salarii, dar de fapt am venit să pichetăm fiindcă se pichetează la nivel naţional. Merită, că în situaţiile în care nu am pichetat şi nu a intervenit sindicatul, nu am făcut nimic", a spus un alt sindicalist.

Sindicaliştii au înmânat prefectului judeţului Maramureş un memoriu prin care îşi solicită drepturile. "Acest memoriu o să urmeze aceeaşi cale ca şi toate memoriile pe care confederaţiile sindicale le-au înaintat. Vor fi analizate şi transmise către ministerele de resort, urmând ca în măsura în care primim de acolo un răspuns să vi-l returnăm şi să-l vedeţi şi dumneavoastră. Din câte ştiu eu, e un miting de solidaritate cu alte confederaţii sindicale – Confederaţia Europeană Sindicală – pe teme de dialog social", a menţionat prefectul judeţului Maramureş, Sorin Rednic. "Este şi pe măsuri de austeritate. Până la urmă şi F.M.I.-ul şi-a dat seama că măsurile de austeritate nu prea au dus la rezolvarea problemelor, dimpotrivă", a adăugat Hosu.

Acţiunile de protest ale Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa reprezintă un semnal privind necesitatea implicării factorilor de decizie, la toate nivelurile, în rezolvarea cu prioritate a problemelor reale ale oamenilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.