VIDEO | Copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

Copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care îi plasează într-o zonă dedicată de izolare până la testare. În Maramureș au fost identificate zece locuri pentru astfel de posibile cazuri.  

Fiecare DGASPC a creat un spațiu, fie că e un apartament, o casă, un centru, pentru triaj. Acolo vin aceste situații din comunitate copii ai căror părinți sunt în această situație, diagnosticați cu COVID-19, ambii spitalizați. Dacă și copilul este bolnav simptomatic, el merge direct pe zona medicală. Și dacă este asimptomatic, el va intra într-o zonă de carantinare la DGASPC.  DSP va preleva probe acelui copil, care rămâne în izolare 14 zile și, dacă nu se confirmă testul, este mutat către celelalte zone din sistemul de protecție a copilului.

”DGASPC Maramureș va respecta procedura referitoare la această situație, astfel încât, copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza infectării cu noul coronavirus, vor fi preluați de către instituția noastră și vor fi duși într-o zonă de izolare dedicată acestor cazuri, la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Copiii din Maramureș care se vor afla în această situație, vor fi plasați într-o casă de tip familial, care se află în subordinea noastră și care are o capacitate de zece locuri, fără să intre în contact cu ceilalți copii și tineri care se află în sistemul de protecție specială. Rolul unei astfel de măsuri este de a asigura creșterea, protecția și îngrijirea copiilor, separați, temporar de părinții lor”, a declarat Adrian Mândru, purtător de cuvânt DGASPC Maramureș. .

Pe toată durata separării de familie, copiii vor beneficia de asistență medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, evident și alimentație și toate condițiile necesare până la însănătoșirea și externarea părinților lor.

Din fericire, în Maramureș nu s-a înregistrat niciun astfel de caz până în acest moment. Copiii nu vor putea rămâne în acest caz la bunici, pentru că se consideră că au intrat în contact cu părinții și trebuie eliminat riscul de a transmite mai departe acest virus. Copiii vor fi testați în centrul de carantină.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.