1952 de cazuri de persoane confirmate cu coronavirus. 47 de morți

Până astăzi după-amiază, în România au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 47 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, cea de ieri, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

La nivelul județului sunt 3600 persoane izolate la domiciliu, statistică ce include și membri familiei. În carantină sunt 585 persoane, sosite în țară din state cu zonă de risc roșie și care conform procedurilor operaționale au intrat în carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș precizează că Ordonanța Militară nr.4 a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 257 din 29.03.2020 și prevede la Art.3 că persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. De asemenea,  persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.