VIDEO | Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a aprobat noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a aprobat noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a aprobat măsurile de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, scenariile pentru unitătile de învățământ preuniversitar din judet. Fiecare scenariu transmis de către unitățile de învățământ a avut aviz primit de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Direcția de Sănătate Publică Maramureș, a declarat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Din data de 30 septembrie și până marțea viitoare unitățile de învățământ din județ vor funcționa după următoarele scenarii. Vom avea 293 de unități de învățămât și aici discutăm atât de unități de învățământ cu personalitate juridică, dar și despre structurile arondate, acestea vor fi pe scenariul verde. Vom avea 89 de unități de învățământ care vor funcționa după scenariul galben. Un număr de 16 unități de învățământ vor funcționa după scenariul roșu. Aici facem precizarea că doar șase dintre acestea vor funcționa după scenariul roșu, din motive epidemiologice, pentru că zece unități de învățământ, vor funcționa, din motive de lucrări la infrastructura”, precizează Ligia Duruș, inspector școlar în cadrul ISJ Maramureș.

CJSU Maramureș a decis că nu se impune, la nivelul localităților unde, în ultimele 14 zile incidența cazurilor este egală sau mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori, restricționarea activității restaurantelor, cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare , respective activități specific operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.