VIDEO | S-a aprobat un ajutor financiar sub formă de vouchere, pentru sprijinirea copiilor care doresc să practice sporturi de performanță

Conform Ordonanței de Urgență 157/2020 s-a aprobat un ajutor financiar sub formă de vouchere, pentru sprijinirea copiilor care doresc să practice sporturi de performanță. Ideea de la care s-a plecat în racolarea acestui voucher, a fost impactul negativ pe care l-a avut pandemia de covid-19 asupra sportului, și de aceea s-a considerat că prin această modalitate, copiii vor fi încurajați să se apunce să facă sport.

Beneficiarii acestor vouchere sunt copiii care sunt născuți în perioada ianuarie, 2005 -31 decembrie, 2014, copii care se legitimează pentru prima dată în practicarea unui sport de preformanță  la un club sportiv care este deținător de certificat sportiv emis de Ministerul Tieretului și Sportului.

Perioada în care se pot depune cereri pentru obținerea acestor vouchere este 8 septembrie 2020- 30 noiembrie, 2020. Cei care pot depune aceste cereri sunt cluburile sportive la care copiii se pot legitima”, precizează Vasile Jurcău, consilier sportiv în cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret Maramureș..

Cererile pot fi accesate online de pe site-ul MInisterului Tineretului și Sportului, dar și de pe pagina Direcției Județene de Sport și Tineret Maramureș. Consilierii din cadrul DJST Maramureș stau la dispoziția sportivilor cu toate informațiile necesare.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.