VIDEO | IPJ MARAMUREȘ: Act denigrator la adresa unei instituţii publice sancţionat conform Legii

Săptămâna trecută, un tânăr de 28 de ani  din Baia Mare a fost amendat, la prima vedere, pentru exercitarea dreptului la libertatea opiniilor și exprimării. Acesta a reținut doar drepturile pe care le-a primit prin Declarația Universală a Drepturilor Omului și a uitat cu desăvârșire de limitele oricărui drept. Tânărul a publicat pe rețeaua de socializare Facebook o fotografie cu un autoturism din dotarea unei instituţii publice, pe care a inserat prin mijloace tehnice înscrisuri cu tentă obscenă cu scopul de a jigni și denigra personalul care își desfășura activitatea.

”Vă aducem la cunoștință că, săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice constituie contravenție conform Legii 61/1991 dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale să fie considerate infracțiuni.Sancțiunea pentru astfel de fapte poate fi închisoarea contravențională de la 15 zile la 3 luni sau amenda” au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Polițiștii vă atenționează cu privire la faptul că fiecare drept vine cu o obligație. Manifestați respect ori de câte ori vă exprimați opiniile, gândurile, trăirile, indiferent de mijloacele de comunicare pe care le folosiți, pentru a nu intra sub incidența vreunei legi

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.