VIDEO | Cele mai multe locuri de muncă vacante în Maramureș sunt pentru muncitorii necalificați în diverse domenii

Potrivit datelor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă vacante, în această perioadă sunt disponibile 319 locuri de muncă în județul Maramureș. Menționăm faptul că acestea sunt în scădere față de săptămână trecută cu aproximativ 40%.

Cele mai multe locuri vacante în Maramureș sunt pentru muncitorii necalificați în diverse domenii. Aici vorbim despre confecționeri în industria textilă, lucrători comerciali, taperi, agenți de securitate, economiști care pot opera în diverse domenii de activitate, electricieni. În ceea ce privește distribuția locurilor de muncă pe nivel de studii, pentru șomerii cu studii superioare sunt disponibile 27 de locuri de muncă.

Predomină cei care au studii superioare în domeniul economic, aici vorbim despre directori la diverse societăți comerciale, agenți de vânzări, agenți de marketing, patru locuri de muncă sunt disponibile pentru ingineri. Am observat că sunt disponibile locuri de muncă și pentru specialiști în kinetoterapie, profesioiști în domeniul resurselor umane, specialiști recrutori.Se mai caută medici stomtologi și asistenți generali cu studii superioare”, spune Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Pentru cei cu studii medii, aici vorbim de șomeri cu studii liceale, profesionale și ucenici, aceștia pot opta pentru locuri de muncă în diverse specilizări. La această categorie sunt vacante locuri de muncă pentru electricieni în construcții, strungari, asistenți medicali generaliști, vânzători, curieri, lucrători comercial, casieri, tâmplari universali și tapițeri.  Cei interesați pot obține mai multe informații de la sediul AJOFM Maramureș din Baia Mare (str. Hortensiei 1/A), telefon: 0262-227.821, e-mail: maramures@mm.anofm.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.