VIDEO | Cea mai mare creștere a numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele șase săptămâni

Număr mare de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. La nivel național au fost înregistrate în 345 de cazuri noi. Este cea mai mare creștere din ultimele 6 săptămâni. De asemenea în acest interval au fost înregistrate 14 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus,

Până astăzi pe teritoriul României, au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate și externate și 1.451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 585.353 de teste.

Potrivit Prefecturii Maramureș în județ s-a procedat la verificarea a peste 1600 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu. Acestea au fost plasate în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit ieri în țară 159 de maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. În Monitorul Oficial al României nr. 515/2020 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.