Ce spun procurorii despre cazul pădurarului ucis săptămâna trecută

Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul public referitoare la modul de înregistrare şi instrumentare a cauzei penale având ca obiect împrejurările în care a survenit decesul pădurarului de la Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a informat printr-un comunicat de presă despre stadiul cercetărilor.

Potrivit Parchetului, pe baza primelor informaţii cu privire la împrejurările decesului procurorul s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunile de omor și uz de armă fără drept.

”S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul infracţiunilor menţionate. Pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele de la momentul sesizării şi până în prezent s-a administrat şi se administrează un probatoriu specific, complex, constând în: cercetarea locului faptei, examinarea de obiecte şi persoane, ridicarea de probe biologice, audieri de persoane, constatări şi expertize medico-legale şi alte tipuri de expertize criminalistice etc. Potrivit constatărilor preliminare formulate de medicii legişti, moartea pădurarului s-a datorat hemoragiei interne urmare a unei plăgi împuşcate, toracică, cu lezarea organelor interne (plămâni) şi a vaselor mari (aortă toracică, venă cavă superioară). Leziunile cu rol tanatogenerator s-au putut produce prin împuşcare, posibil armă cu alice, în legătură de cauzalitate directă cu decesul. Până la acest moment nu s-a formulat vreo acuzaţie penală faţă de vreo persoană”, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Parchetul a mai precizat că în momentul în care, pe baza probelor, se va putea stabili vreo concluzie cu privire la împrejurările în care a survenit decesul va comunica opiniei publice informaţii suplimentare. În comunicatul de presă e specificat că încă de la momentul sesizării dosarul a fost înregistrat şi instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş neefectuând nici un act de urmărire penală în cauză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.