VIDEO | Cardurile de sănătate vor fi utilizate, din nou, de la 1 iulie, excepție făcând anumite segmente de asistență medicală

Cardurile de sănătate, vor fi utilizate, din nou, de la 1 iulie. Vor exista însă, în continuare anumite servicii medicale exceptate de la utilizarea cardului de sănătate.

Încă de la declanșarea stării de urgență, cardul de sănătate nu a mai fost necesar atunci cnd s-au accesat serviciile medicale. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Maramureș amintește că de la 1 iulie, acesta va putea fi reutilizate.

”De la 1 iulie, cardul de sănătate reîncepe să fie progresiv reintrodus pentru anumite segmente de asistență medicală. Este vorba în primul rând de asistența spitalicească, de asistența paraclinică, atunci când vorbim de analize de laborator clinic sau de imagistică medicală, pentru serviciile stomatologice, pentru a beneficia de dispozitive medicale, dar și pentru prescripții medicale în relația cu farmaciile, Rămân în continuare servicii de acordat, posibil fără card, în medicina primară și în ambulatoriul de specialitate clinic, unde se menține în continuare posibilitatea acordării consultațiilor prin telefon și eliberării prescripțiilor online”, menționează, Carmen Prodan, președinte CJAS Maramureș.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, vineri, că, pentru a limita riscul iminent asupra stării de sănătate a populație, în contextul epidemiei SARS-CoV-2, în asistența medicală primară și în asistența medicală ambulatorie de specialitate nu va fi utilizat cardul național de asigurări de sănătate până la data de 30 septembrie 2020, dar pentru celelalte specialități, serviciile medicale acordate vor fi validate cu cardul național de asigurări de sănătate începând cu data de 1 iulie 2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.