VIDEO | Comuna Mireșu Mare are propria carieră de piatră ce va servi pentru reabilitarea drumurilor comunale

Comuna Mireșu Mare are propria carieră de piatră, ce va servi pentru reabilitarea drumurilor de câmp. Deocamdată autoritățile vor lucra cu subcontractare, în sensul că  vor vinde piatra celor care lucrează la drumuri.

După ce au depășit pragul birocratic pentru a putea utiliza locația ce odinioară a fost o mină de caolin, subterană , autoritățile din Mireșu Mare dispun azi de propria carieră de piatră, în satul Stejăra.

”Acea carieră de piatră ne va da posibilitatea să reabilităm toate drumurile din câmp, precum și cele comunale. Deja cetățenii din localitate pot să-și ducă de acolo piatră pentru reabilitarea unor ulicioare sau podețe, fără ca cineva să-i obstrucționeze, și mai mult decât atât, va fi o reducere a cheltuielilor la bugetul local foarte mare”, spune primarul Ioan Mătieș.

Ioan Mătieș cunoaște și valoarea depozitului ce-l are acolo, caolinul fiind o argilă compusă în mare parte din mineralul caolinit, de culoare albă din care se produce porțelanul și hârtia, dar și materie primă pentru pudră, în domeniul farmaceutic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.