CAPITALA PARALIZATĂ: Amenințări cu greva generală în transportul public

CAPITALA PARALIZATĂ: Amenințări cu greva generală în transportul public

Grevă generală în transportul public din Bucrești, începând de luni. Capitala riscă să fie blocată în următoarele zile. Transportul în comun, atât la suprafață cât și în subteran, ar putea fi paralizat de greva generală a angajaților de la Metrorex și Societatea de Transport București. 

STB a anunțat în urmă cu câteva minute că se solidarizează cu angajații de la metrou și declanșează protestele.
Grevă genrală la metrou. Sindicaliștii au declarat la începutul săptămânii că dacă nu le vor fi acceptate solicitările, printre care și mărirea salariilor cu 42%, vor declanșa greva generală începând cu ziua de luni. „Greva generală se va ține între orele 4 și 16:00, întrucât legea ne obligă să asigurăm o treime din programul de lucru pe perioada unei greve generale", a spus Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.
„Conform legii trebuie să luăm o decizie cu 48 de ore înainte de a declanşa greva de avetisment. Vom continua, dacă nu se găseşte o soluţie după greva de avertisment, cu greva generală. Greva de avertisment probabil că va avea loc joi. Vom face pregatirile necesare. Va dura două ore, între orele 4 şi 6 dimineaţa, iar greva generală între 4 şi 16, cel mai probabil luni dimineaţă”, a declarat Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.
În urmă cu câteva săptămâni, mai mulţi sindicalişti din Metrou au pichetat Ministerul Transporturilor, acuzând conducerea societăţii Metrorex că din cauza lipsei de personal şi a alocărilor financiare insuficiente au apărut riscuri în siguranţa circulaţiei şi a călătorilor.
Articol integral pe www.realitatea.net

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.