BINE DE ȘTIUT: Cât valorează datele personale ale unui utilizator de aplicații pentru mobile

BINE DE ȘTIUT: Cât valorează datele personale ale unui utilizator de aplicații pentru mobile

 În lumea cibernetică valorăm mai puţin de 50 de dolari. Acesta este preţul pus de hackeri pe întreaga viață digitală a unui utilizator de internet, pe piața neagră. Vorbim despre informații furate din conturi de social media, informații bancare, acces la date din cadrul unor aplicații mobile care ar putea să păstreze informații despre carduri de credit.

Aici avem o aplicaţie de taxi care ne dă opţiunea să putem să adăugăm un cont bancar. În momentul în care eu aş adăuga datele cardului, fix peste acest ecran, o aplicaţie rău intenţionată ar putea să se suprapună şi să ne fure datele. Ar fi destul de greu să ne dăm seama că ni se fură datele.
Este doar una dintre metodele folosite de infractorii cibernetici. Iar sumele pe care le câştigă aceştia sunt extrem de mari.
 
Zilnic, hackerii câștigă între 500 și 1.000 de dolari din vânzarea de vieţi digitale. Cu toate acestea, jumătate dintre utilizatorii de internet nu ştiu cât valorează informaţiile lor și la ce le-ar putea folosi infractorii cibernetici.
Citește continuarea aici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.