Biserica cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ”din Sighet se pregătește de hram

Creștinii îi cinstesc pe data de 8 noiembrie pe Sfinții Mihail și Gavriil, cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri, păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai. În fiecare an, pe 8 noiembrie, Biserica cinsteşte Soborul Sfinţilor Mihail şi Gavriil şi al tuturor Puterilor cereşti celor fără de trupuri.  În număr mare se vor aduna enoriașii Bisericii cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ”din Sighet pentru la slujba de mâine.

Biserica cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ”din Sighet se pregătește de hram.

”E un moment deosebit, un moment de aniversare, așa cum ne cinstim părinții, copiii, pe cei dragi, cei mai dragi din punct de vedere spiritual pentru noi și pentru comunitatea bisericii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, ocrotitorii acestui sfânt locaș.Ne pregătim cu rugăciune încă de seara, din ajun, se face de la ora 18:00 Vecernia, Sfințirea pâinii, a grâului, a vinului și a untdelemnului, simbolizând binecuvântare peste toate bucatele și ofrandele. Este o slujbă foarte frumoasă, în casele credincioșilor, în țară și în lume. Seara se va încheia cu un imn dedicat Sfinților Arhangheli”, spune preotul Paul Tomiagă..

Cinstirea și prăznuirea Sfinților Arhangheli se va termina cu o agapă frățească, care va avea loc ca în fiecare an în subsolul lăcașului de cult, la care vor lua parte preoții care sfințesc biserica, dar și enoriașii.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.