VIDEO | Asociația ”Culorile Păcii”a pus bazele unui proiect pentru a sărbători Ziua României prin desen

Copiii vor avea prilejul să-și exprime dragostea de neam și țară, printr-o expoziție de desene realizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Proiectul a fost gândit de Asociația ”Culori pentru Pace”în parteneriat cu mai multe instituții din Sighetu Marmației, dar și colaboratori din țară.

Asociația ”Culorile Păcii”a pus bazele unui proiect pentru a sărbători Ziua României prin desen. Desenele realizate de copii vor fi adunate în perioada  19-25 noiembrie, urmând a fi expuse în mediul online pe pagina asociației, dar și într-un format fizic într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria și Consiliul local Sighetu Marmației.

”Ne apropiem cu pași repezi de una dintre cele mai importante sărbători a poporului român, 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Astfel, Asociația ”Culori pentru Pace”, în colaborare cu Primăria Sighet, cu Centrul Cultural și Muzeul Maramureșan, au pus bazele unui proiect, prin care și cei mici să reușească să sărbătorească această zi. Propunerea noastră pentru cei ici, pentru părinți, pentru profesori, este de a așterne pe hârtie, dragostea de neam și țară și astfel să facem o zi de sărbătoare prin desen și culoare”, spune Liliana Vîrsta, vicepreședinte Asociația ”Culori pentru Pace”.

Pentru a putea prinde aripi, proiectul se bucură și de sprijinul partenerilor din marile orașe ale țării.

Aș mai dori să menționez că îna cest proiect ni s-au alăturat câteva echipe din țară, cea din București coordonată de Mioara Voicu ambasador ”Culori pentru Pace”din București, echipa de la Sibiu coordonată de Mariana Ierima, ambasador ”Culori pentru Pace”, Sibiu, echipa de la Cluj, coordonată de Alina Abrudan, și în mod special aș vrea să punctez prezența pe acest proiect a unei echipe a românilor  din dreapta Tisei, reprezentați în acest proiect de Maria Lavruc Vlad”, menționează Liliana Vîrsta.

Evenimentul se desfășoară în data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Dacă evoluția situației pandemice o va permite, organizatorii evenimentului vor realiza în viitor și o expoziție adevărată a desenolor realizate de copii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.