VIDEO | Ziua națională a Ucrainei și Ziua Drapelului, sărbătorite într-un mod inedit

Pentru a marca Ziua Națională a Ucrainei și Ziua Drapelului ucrainean, ucrainenii din Maramureș au înălțat pe Vârful Pop-Ivan steagurile României, Ucrainei, și Uniunii Europene.

În 23 august, o delegație a ucrainenilor huțuli din Maramureș au urcat pe Vârful Pop-Ivan din Munţii Maramureşului și au înălțat drapelurile României, Ucrainei, și Uniunii Europene, în cinstea Zilei Drapelului Ucrainean sărbătorită duminică, 23 august, și a Zilei Naționale a Ucrainei celebrată în  24 august.

”Fiind aceste două evenimente importante și fiind în perioada de weekend, eu în calitate de consilier județean, împreună cu președintele Fundației Ucrainenilor Huțuli din România, Vasile Popovici, și cu directorul căminelor culturale din Bistra am organizat un eveniment pe muntele Pop Ivan, ne-am deplasat din localitățile ucrainene spre munte și am arborat cele 3 steaguri, a Uniunii Europene, a României și a Ucrainei făcând un apel pentru a sprijini Ucraina să intre și ea în Uniunea Europeană. Am avut o surpriză plăcută când am ajuns acolo și am văzut în zona vârfului Pop Ivan aproape 200 de turiști”, a precizat Nicolae Mișulec, consilier județean.

Nicolae Mișulec a precizat că ar fi extrem de important dacă și Ucraina ar face parte din Uniunea Europeană și își dorește ca aderarea Ucrainei la UE să fie susținută de România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.