VIDEO | 3 elevi au fost eliminați din examenul național de bacalaureat, sesiunea de toamnă

Ieri a debutat examenul național de bacalaureat, sesiunea de toamnă. La prima probă scrisă, la Limba și literatura română, au participat 308 elevi din județul nostru. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, nu au fost candidați care să aibă temperatura peste 37.3 C.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

”La prima probă scrisă, la Limba și literatura română, au participat 308 de candidați din 401 înscriși. Nu s-au prezentat 90 de candidați, în timp ce 3 dintre elevi au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a declarat Antoaneta Bolchiș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: În 25 august proba obligatorie a profilului, în 26 august proba la alegere a profilului și specializării și în 27 august proba la Limba și literatura maternă.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie până la ora 12:00 și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.