VIDEO | Vladimir Petruț va da seamă pentru activitatea sa în fiecare lună, printr-o postare video pe Facebook, la rubrica, ”Ora Primarului”

Vladimir Petruț a câștigat un nou mandat de primar al orașului Cavnic. Acesta a reușit să-și învingă principalii contracandidați și să câștige încrederea căvnicarilor, pentru alți patru ani.Ca un semn de recunoaștere pentru voturile primite în urma scrutinului din 27 septembrie, dar și ca o dovadă că va rămâne un primar loial căvnicarilor, Vladimir Petruț a ieșit în fața localnicilor, printr-o apariție mediatizată pe Facebook,cu câteva precizări. În primul rând, acesta a anunțat că va reveni în fiecare lună, pe pagina sa de socializare, cu o postare video de  o oră, în cadrul unei rubrici permanente,  ”Ora Primarului”, în care va da seamă pentru activitatea din luna precedentă.

”În fiecare lună, vom avea un raport al primarului, timp de o oră. În prima jumătate vă voi spune ce s-a întâmplat în primărie în acea lună, iar în cealaltă jumătate de oră, voi sta la dispoziția dumneavoastră, să vă ascult și să vă răspund la mesaje”, spune Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

La nivelul administrației publice locale primarul a promis că se vor lua măsuri de reorganizare a primăriei.

”Vom reforma aparatul primarului, acolo unde este necesar vom aduce oameni noi, iar acolo unde sunt prea mulți, vom trimite acasă din ei, dacă se impune”, spune Vladimir Petruț.

 O altă abordare a fost legată de promisiunile din timpul campaniei electorale.

”Am înțeles că propunerile contracandidaților mei au fost, unele,  mai atractive, motiv pentru care votul s-a divizat. Voi prelua o parte din programele propuse de ceilalți doi contracandidați ai mei pentru funcția de primar, și voi pune în aplicare măsuri care pot fi realizabile. Prima măsură pe care o voi propune Consiliului local va fi de reducere a indemnizației de consilier local la suma de 1 leu. Un cotracandidat a popus chiar renunțarea la această indemnizației, pentru că un consilier local trebuie să vină la ședințe nu pentru bani, ci pentru comunitate”, spune Vladimir Petruț.

Postarea primarului a atras peste o sută de comentarii, printre care:

”Indemnizația de consilier e minim 5% și maxim 10% din salariul primarului, altfel e illegal”, scrie un cetățean.

”Ar fi bine sa va uniți forțele cu toții si sa faceti acest oras de poveste”, scrie un alt mesaj.

”Primarul e doar un pion, avem nevoie și de Consiliul local pentru a putea pune în aplicare anumite proiecte sau a lua anumite decizii”, mai adaugă edilul local Vladimir Petruț.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.