VIDEO | CORONAVIRUS: Un nou record al cazurilor noi

România înregistrează azi un nou record al cazurilor noi de coronavirus: 2.343 de cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore, din 26.011 teste. Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19. În ultima zi au murit 53 de persoane. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 571 de pacienți. Alte 1.588 de persoane s-au vindecat față de precedentul bilanț.

În județul Maramureș au fost raportate alte 32 de îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore oamenii legi au executat 63 de misiuni, pe raza județului. Au fost angrenate 112 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate în locația declarată.

La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuala care este în verificare de către instituțiile abilitate. Au fost verificați peste 20 de agenți economici cu privire la nerespectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Pe perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.