Vişeul de Sus organizează în perioada 21-22 mai Festivalul Interjudeţean de Literatură şi Folclor "Armonii de Primăvară"

Vişeul de Sus organizează în perioada 21-22 mai Festivalul Interjudeţean de Literatură şi Folclor "Armonii de Primăvară"

Casa de Cultură Vişeu de Sus împreună cu Primăria şi Consiliul Local organizează în perioada 21-22 mai a XXX-a ediţie a Festivalului Interjudeţean de literatură şi folclor „Armoniii de primăvară, 2011. In cadrul programului vor fi sărbătorite, ca în fiecare an “Ziua Literaturii”, respectiv “Ziua Folclorului” printr-o serie de vernisaje, lansări de carte şi spectacole de folclor.
Festivalul va debuta cu Ziua dedicată Literaturii, sâmbătă, la ora 11:00 în faţa Primăriei, unde va avea loc festivitatea de premiere a volumelor căştigătoare. Participanţii au trimis pe parcursul ultimelor două luni lucrări literare, care au fost jurizate, iar sâmbătă acestea vor fi premiate. Premiul cel mare va fi acordat pentru cel mai bun manuscris, acesta urmând să vadă lumina tiparului la Editura Grinta, Cluj-Napoca. Invitaţii vor participa şi la vernisajul expoziţiei de pictură realizată de elevii de la Liceul „Bogdan Vodă” din localitate. Apoi va urma o masă rotundă pe tema „Revistele literare şi recesiunea” la care vor participa reprezentanţi de la majoritatea revistelor din judeţ, printre care amintim: Nord Literar, Poesis, Caiete Silvane, Tribuna.
„Ziua Folclorului ”va fi sărbătorită duminică, 22 mai.  Cu începere de la ora 13:00 organizatori au pregătit o paradă a portului popular care va porni din faţa Casei de Cultură, până la Primărie. De la ora 14:30, mai multe ansambluri folclorice din Maramureş, dar şi din alte judeţe ale ţării, vor susţine un spectacol  pentru toţi participanţii, pe scena Casei de Cultură.
Organizatorii se laudă în acest an cu prezenţa la festival a unor ansambluri aflate pentru prima dată pe meleaguri vişeuane: Dor de pe Târnave, din judeţul Alba, Comori Ardelene de la Turda, Dor Clujean, Zori Dumitrene, dar şi alte formaţii din Satu Mare şi Bistriţa Năsăud. Spectacolul va dura până seara târziu.
La organizarea ediţiei a 33-a a Festivalului Armoniii de primăvară, 2011, au contribuit Lucian Perţa, directorul Festivalului, Primăria şi Consiliul Local Vişeu de Sus,Anuţa Pop, coordonaor artistic al Ansamblului „Maramureş”, Centrul Judeţean de Promovare a Valorilor Tradiţionale, Baia Mare,Biblioteca orăşenească, Asociaţia culturală Hyperboreea,  Asociaţia Astra, filiala Vişeu- Iza.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.