Din cauza unor pacienţi incorecţi, medicii sunt buni de plată

Din cauza unor pacienţi incorecţi, medicii sunt buni de plată

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş i-a pus la plata pe unii medici de familie din cauza unor pacienti care nu au fost în totalitate oneşti cu halatele albe. Medicii au prescris rețete în baza Programului Naţional 0700, de care beneficiază pacienţii cu venituri până în 700 de lei, unor bolnavi care au „uitat” să specifice o parte din sursele suplimentare de venit.
Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Maramureş sustine ca atunci când pacienţii merg la medicul de familie și solicită medicamente prin Programul Naţional 0700, ei trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că au un venit sub 700 lei şi să atașeze o copie după cuponul de pensie sau adeverinţa de salarizare. Acest lucru s-a putut intampla din acuza faptului ca mulţi pacienţi fie nu cunoşteau în totalitate acest lucru și mai aveau și alte venituri, fie au mințit pur si simplu. Astfel medicii au scris reţete prin acest program iar apoi au trebuit să strângă din nou documente să facă dovada veniturilor pentru pacienții în cauză. Din fericire, sunt puțini medicii care au greșit și care trebuie să returneze mici sume, Casei de Asigurari.
Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Maramureş  a precizat că singura modalitate prin care halatele albe își pot recupera banii respectivi este să dea în judecată pacienţii în cauză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.