VIDEO | O adevărată lecție de sănătate au primit elevii de la Liceul Tehnologic ”Marmația”de Ziua Mondială a Diabetului

O adevărată lecție de sănătate a fost predată i de medicul diabetolog Sorin Opriș de la Spitalul Municipal Sighet elevilor de la Liceul Tehnologic ”Marmația”. Sfaturile pentru promovarea alimentației sănătoase și a activității fizice regulate, vin în contextual marcării Zilei Mondiale a Diabetului, ocazie cu care se derulează la nivel global acțiuni de informare în scopul  reducerii problemelor legate de obezitate.

Studiul Federației Internaționale de Diabet din 2018 arată că 1 din 3 părinți nu recunosc semnele diabetului zaharat, iar 4 din 5 au dificultăți în a le recunoaște, deși majoritatea au cazuri de diabet în familie. La inițiativa Clubului Rotaract Sighet, medicul diabetolog Sorin Opriș a informat elevii de la Liceul Tehnologic ”Marmația”despre importanța adoptării unui comportament adecvat pentru a preveni apariția diabetului. Le-a vorbit despre importanța unei alimentații sănătoase, despre recunoașterea simptomatologiei diabetului, dar și despre cum poate fi depistat diabetul în funcție de măsurarea unor indici.

Pentru anul 2019, sloganul campaniei ales de specialiști este Diabetul – o problemă și a familiei”, cu scopul de a atinge o mai bună informare a membrilor familiilor persoanelor diagnosticate cu diabet, în ceea ce privește gestionarea acestei afecţiuni. Familiile au un rol cheie în gestionarea factorilor modificabili de risc pentru diabetul de tip 2, eforturi care trebuie susţinute prin educaţie, resurse şi oportunităţi necesare adoptării unui stil de viaţă sănătos. În România, se estimează că aproape 2 milioane de oameni suferă de diabet, potrivit ultimului studiu național de prevalența diabetului în România.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.