USL: Planul de implementare a deciziilor Consiliului European

USL: Planul de implementare a deciziilor Consiliului European

Uniunea Social Liberală a stabilit planul de implementare a deciziilor Consiliului European. Astfel, cei cinci paşi din planul USL de scădere a deficitelor sunt:

Înfiinţarea unui Comitet de criză Putere-Opoziție-BNR, pentru găsirea celei mai rapide soluţii de adoptare a acestei reguli, precum şi pentru un acord de principiu cu privire la reducerea deficitului. USL vrea reducerea deficitelor şi este de acord cu principiul stabilit la Bruxelles. În perioada lui Traian Băsescu s-au produs deficite enorme: 5,4% în 2008, 7,3% în 2009 şi 6,5% în 2010.

Adoptarea unei legi (în temeiul articolului 148 din Constituţie) în cel mai scurt timp, în care să se prevadă obligativitatea respectării “regulii de aur”. Art. 148: “Aderarea României la tratatele constitutive ale UE, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre ale competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţă comună a Camerei Deputaților şi Senatului, cu majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor”. USL va vota o astfel de lege, care are o majoritate suficientă, pentru a fi legislaţie echivalentă cu UE. Exemplu: ratificarea acordului interguvernamental respectiv, iar în cuprinsul legii de ratificare s-ar putea face precizări cu privire la mecanismul de aplicare.

Susţinerea formării unui guvern de tehnocraţi, care să implementeze măsurile convenite în acest plan şi care să pregătească alegeri anticipate. USL a susţinut această măsura şi în iunie, la ultima consultare cu Traian Băsescu.

Organizarea rapidă de alegeri anticipate, pentru a avea un Parlament legitimat de vot şi în acord cu voinţa populaţiei.

Modificarea Constituţiei, după alegeri, cu un nou Parlament legitim

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.