USL este de acord cu modificarea Constituţiei în sensul impunerii unui deficit maxim de 3%

USL este de acord cu modificarea Constituţiei în sensul impunerii unui deficit maxim de 3%

Departamentul de justiţie, politici legislative şi protecţia drepturilor cetăţeneşti al Partidului Social Democrat respinge categoric încercarea lui Traian Băsescu de a folosi acordul interguvernamental pe care l-a semnat la Bruxelles pentru modificarea Constituţiei României în interesul său, al partidului-stat şi al camarilei sale politice.

Graba auto-proclamatului preşedinte-jucător nu este motivată de dorinţa de a pune în acord Constituţia României cu cerinţele Uniunii Europene, ci numai de intenţia de a modifica Legea Fundamentală a ţării aşa încât să îşi asigure condiţiile pentru instaurarea unui regim autocrat, dictatorial. În condiţiile în care, cu o lună  înainte de a intra în anul electoral 2012, sondajele de opinie îl creditează cu doar cu 7 % din intenţia de vot ale populaţiei, Traian Băsescu ţine să impună o altă lege fundamentală, slujindu-se de un parlament care nu mai exprimă adevăratele opţiuni ale electoratului.

După cum este cunoscut,  PSD şi USL au declarat că sunt de acord cu modificarea Constituţiei în sensul impunerii unui deficit maxim de 3%, dar numai dacă această modificare va fi făcută de către un Parlament care va rezulta prin alegerile din anul 2012 şi numai după o adevărată dezbatere publică. Respingem, totodată, faptul că Traian Băsescu a luat, de unul singur, decizia ca România să se alăture pactului european privind disciplina bugetară a zonei euro fără consultarea Parlamentului, a partidelor politice, a societăţii civile şi a mediului academic. Prin aceasta, el a sfidat, încă o dată, normele statului de drept consfiinţite de Constituţia României pe care doreşte să o modifice. Departamentul de justiţie, politici legislative şi protecţia drepturilor cetăţeneşti al PSD îşi reafirmă ataşamentul la ideile cuprinse în Declaraţia de presă publicată cu prilejul Zilei Constituţiei: supremaţia legii, deplina egalitate în faţa justiţiei, respectul faţă de instituţiile statului de drept şi de valorile Uniunii Europene şi ale democraţiei moderne. "Îi avertizăm pe Traian Băsescu şi pe acoliţii săi că vom folosi toate mijloacele pe care ni le pun la dispoziţie legislaţia românească şi cea europeană pentru a ne opune încercărilor de a instaura, în România, o nouă dictatură, a sărăciei, a umilinţelor şi a fărădelegii!", se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.